Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Curtea Supremă de Justiție
  Pe 24 ianuarie se decide admisibilitatea unui recurs înaintat de Efes Vitanta Moldova Brewery SA împotriva Guvernului Republicii Moldova.
 • Pe 24 ianuarie Curtea Supremă de Justiție examinează recursul Interacces-M SRL împotriva Consiliului Concurentei.
 • Curtea Supremă de Justiție
  Pe 24 ianuarie este examinată admisibilitatea unui recurs depus de Drancor SRL împotriva Ministerului Economiei și Infrastructurii.
 • Curtea Supremă de Justiție
  Pe 24 ianuarie se decide admisibilitatea recursului Inspectoratului General de Politie al MAI vs Inspecția Financiară din cadrul Ministerului Finanţelor.
 • Curtea Supremă de Justiție
  Pe 24 ianuarie se decide admisibilitatea recursului Eximbank-Gruppo Veneto Bancă SA împotriva SA Poliproiect, Andronic Arcadie, Andronic Mariana si SRL Poliproject Exhibitions.
 • Curtea de Apel Chișinău
  S.A. Termoelectrica se judecă cu Consiliul Municipal Chișinău, pe 2 februarie.
 • Moldexpo
  În perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2018 are loc expoziţia naţională de servicii şi mărfuri autohtone, ”Made in Moldova”.
 • Pe 17 februarie în orașul subteran Cricova are loc festivalul vinurilor ”Underland”.
 • La Chișinău are loc concursul de vinuri și băutiru tari ”Black Sea Region Wines and Spirits”, pe 21-22 februarie 2018.
 • În perioada 21-23 februarie 2017 Poliproject Exhibitions organizează expoziţia specializată de vinuri ”ExpoVin Moldova”.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Când vor avea energie toți consumatorii din sudul și centrul Moldovei

1 2
 • Lucrările de restabilire a alimentării cu energie sunt îngreunate de arborii doborâţi
  Foto: gasnaturalfenosa.md
 • Foto: gasnaturalfenosa.md
Duminică, 23.04.2017 08:58   2492
În urma intemperiilor din 20-21 aprilie, au rămas fără energie electrică peste 300.000 de consumatori din centrul și sudul Republicii Moldova. Peste 90% din aceștia sunt în zona deservită de Gas Natural Fenosa.

Potrivit ultimelor date difuzate de Gas Natural Fenosa (GNF), pe 22 aprilie, în urma eforturilor susținute ale echipelor operative s-a reușit restabilirea alimentării cu energie electrică pentru 139.000 de consumatori și mai rămân deocamdată afectați 93.368 de clienți, iar întreprinderea continuă lucrările de reparație a liniilor electrice aeriene deteriorate.

În dimineața zilei de duminică mai erau afectați 88.850 de consumatori din 244 de localități deserviote de GNF. Raioanele cele mai afectate rămân Anenii Noi, Căușeni, Comrat, Cahul și Leova.

Compania a implicat peste 520 de persoane din cadrul brigăzilor operative și operatori ai rețelelor și Oficiului Telefonic 24h ai Gas Natural Fenosa, care continuă activitățile de reluare a furnizării energiei electrice în localitățile afectate de intemperia de pe parcursul zilelor de 20 și 21 aprilie 2017.

Ninsoarea puternică și vântul au doborât în această perioadă mii de arbori peste liniile electrice aeriene, producând numeroase rupturi de conductoare, deteriorând echipamente de protecție și fixare, cauzând astfel deconectări avariate ale instalațiilor electrice.

Conform previziunilor actuale, până la sfârșitul zilei de duminică vor fi rezolvate incidentele în rețelele de tensiune înaltă și medie din localitățile afectate din raionull Orhei și municipiul Chișinău, urmând ca în următoarele zile să fie finalizate și incidentele în rețelele de tensiune joasă.

În același timp compania anunță că în partea de sud a țării au fost afectate de intemperie trei stații electrice 110/10 kV ale întreprinderii de stat Moldelectrica, de la care se alimentează cu energie instalațiile de tensiune joasă ale Gas Natural Fenosa. Din această cauză o parte din consumatori nu pot fi deocamdată reconectați la sursă, până la finalizarea lucrărilor de reparație efectuate de angajații acestei întreprinderi.

Lucrările decurg anevoios în raioanele de sud ale republicii din cauza accesului dificil la liniile electrice aeriene (LEA) afectate de-a lungul fâșiilor forestiere și în câmpiile întroienite și prin urmare, incidentele în rețelele de tensiune înaltă și medie vor fi rezolvate pe parcursul zilelor de duminică și luni, iar cele din rețelele de tensiune joasă, la care se lucrează în același timp vor fi finalizate pe parcurs, până la lichidarea definitiva a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice.

Accesați următorul link pentru a consulta graficul estimativ de rezolvare a incidentelor în rețelele de tensiune înaltă și medie. De menționat că acesta poate varia în dependență de condițiile meteorologice din următoarele zile, precum și alte circumstanțe tehnice care pot interveni.

În același timp, Gas Natural Fenosa în Moldova respinge orice decalații politice apărute în presă precum că lucrările de restabilire a serviciului sunt tergiversate și vor fi efectuate din contul consumatorilor și asigură că întreprinderea alocă toate resursele necesare pentru restabilirea cât mai curând posibil a energiei electrice.

Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate și îi asigură că depune eforturi susținute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului. 

Atragem atenția populației asupra necesității respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice:

ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni și copaci;
nu atingeți conductoarele electrice rupte și căzute la pământ;
nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări.

Despre orice incident informați in regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:
La telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11, prin intermediul chatului disponibil de pagina web
Pe Viber apelând la numărul 062161111, sau accesând pagina www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Energetica și industria   Protecția consumatorilor  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close