Poliția din Ucraina se laudă că a dejucat o tentativă de omor a celui mai mare oligarh din Moldova

shadow
Vineri, 07.04.2017 18:03   2647
Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei Arsen Avakov a anunțat la Harkiv, despre o acțiune comună ale forțelor de ordine din Ucraina și Moldova în urma căreia a fost prevenită o tentativă de omor asupra liderului democrat Vlad Plahotniuc.

Arsen Avakov, ministrul de Interne al Ucrainei a declarat în cadrul unei conferințe de presă că operațiunea a avut loc, vineri, 7 aprilie, la ora 14.00.

În același timp în comunicatul oficial se dau informații contradictorii despre cine este obiectul tentativei de asasinare,

"Operațiunea a avut ca scop prevenirea asasinării fostului vicepremier al Moldovei, cel mai mare oligarh al Moldovei, Vladimir Plahotniuc", scrie pa pagina web a Ministerului de Interne de la Kiev.

Şeful Poliției Naționale din Ucraina Serghei Kneazev a spus că operațiunea a avut loc concomitent la Kiev și Chișinău.

Advertisement

”Au fost reținuți toți actorii acestei grupări criminale de la executant până la cel care a comandat. Au fost ridicate arme și sume bănești la Chișinău, iar în kiev au fost reținuți organizatorii crimei”, a declarat șeful Poliției Naționale din Ucraina, Serghei Kneazev.

Ministrul ucrainean Avakov a remarcat acțiunile comune ale forțelor de ordine din Ucraina și Moldova și a adus mulțumiri, în cadrul conferinței de presă, ministrului Afacerilor Interne din Moldova, Alexandru Jizdan. 

De notat că din imaginile video difuzate de Poliția din Ucraina rezultă că o persoană a fost reținută în apropiere de strada Bulgară, unde se află casa lui Vlad Plahotniuc, iar altă persoană într-o locație necunoscută. 

Deocamdată autoritățile de la Chișinău nu au oferit nici-un comentariu la informațiile de la Kiev. La fel și  Vitalie Gămurari, secretarul de presă al Partidului Democrat, care este condus de Vlad Plahotniuc, a declarat pentru Mold-street că nu știe nimic și nu va oferi astăzi nici-un comentariu oficial.

Totodată el a spus că nu știe dacă Vlad Plahotniuc s-ar fi deplasat în Ucraina, la Kiev. 

Citiți și: Din ce bani trăiește Plahotniuc? În 2015 a obținut 22 de milioane lei doar de la Prime ManagementOportunitati