Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Franzeluța SA organizează adunarea extraordinară a acționarilor pe 25 mai.
 • Rusia
  În perioada 24-26 mai la St.Petersburg are loc Forumul Economic Mondial.
 • Pe 28 mai IDIS Viitorul organizează o masă rotundă pe tema impactului comerțului, energeticii, migrației și securității asupra Parteneriatului Estic.
 • În perioada 29-30 mai are loc evenimentul Moldova Automotive Days 2018, cu participarea companiilor din Germania și Austria.
 • Bruxelles, Belgia
  O delegație din Moldova participă la Adunarea Generală a EU4Business în perioada 20-21 iunie 2018.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.
 • Pentru anul 2018 Banca Națională a Moldovei a prognozat o creștere economică de 3,5% și o inflație de 3,7%.

De ce este acuzat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, reținut de procurori și CNA

1
 • Foto:
Sâmbătă, 01.04.2017 08:34   2024
Viceministrul Economiei a fost reținut pe 31 martie, de către procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere și prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari.

Potrivit CNA, demnitarul va rămâne în custodia CNA pentru 72 de ore.

În fapt, procurorii au stabilit că bănuitul, abuzând de funcția sa, prin intermediul unor terțe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1.000.000 de lei. Ulterior a dat clădirea în locațiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii de stat Furnizarea Energiei Electrice Nord. În continuarea intențiilor sale, prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicații unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locațiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparația clădirii au fost alocate 4.000.000 de lei", anunță CNA.

În după amiaza zilei de, vineri, 31 martie,  procurorii și ofițerii CNA au descins în biroul de serviciu și la domiciliul funcționarului, unde au efectuat percheziții. De asemenea, au fost percheziționate și automobilele bănuitului. În urma acțiunilor de urmărire penală, anchetatorii au ridicat mai multe probe care vor fi anexate la dosar.

Pe faptele descrise a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 327 Cod penal – abuz de putere, infracțiune ce prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1.350 la 2.350 unități convenționale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Procurorii continuă acțiunile de urmărire penală în acest caz pentru stabilirea întregului cerc de suspecți.

Valeriu Triboi este unul din cei mai bogați membri ai Guvernului. El a declarat pentru anul 2015 venituri de circa 800.000 de lei, o mașină BMW,  33 de terenuri, șase imobile și patru afaceri prospere.

De menționat că Valeriu Triboi face parte din Partidul Democrat și a fost numit în funcția de viceministru al Economiei pe data de 16 iulie 2014. Anterior a ocupat funcția de șef al Agenției Proprietății Publice, unde a venit din afaceri.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Corupția   Gestionarea banilor publici  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close