Vlad Plahotniuc va renunța la două televiziuni

shadow
Vineri, 31.03.2017 06:35   5728
Deținătorii de mai mult de două licențe de emisie sunt obligați să renunțe la acestea, păstrând cel mult două, anunță serviciul de presă al Parlamentului. Asta după ce deputații au votat mai multe modificări la Codul Audiovizualului al Republicii Moldova.

Astfel cu votul a 79 de deputați din 86 prezenți s-a decis anularea de către Parlament a articolul (II) din Legea pentru modificarea și completarea articolului 66 din Codul audiovizualului al Republicii Moldova. 

Deputatul Sergiu Sârbu, vicepreședinte al Partidului Democrat a precizat că asupra modificărilor au insistat unii deputați și în consecință modificările au fost acceptate. Deputatul socialist Grigore Novac susține că amendamentul a fost propus de fracțiunea PSRM din Parlament, care a fost votat și acceptat și "îl pune în dificultate pe coordonatorul coaliției de guvernare".

Plahotniuc va trebui să renunțe la două posturi TV

Potrivit modificărilor deținătorii de mai multe licențe de emisie vor fi obligați să renunțe la cele în plus, păstrând numai două de același tip (două - TV și două - Radio).

Potrivit Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din cele 68 de posturi TV, doar General Media Group Corp SRL deține patru licențe pentru posturile Canal 3, Canal 2, Publika TV și Prime.

Două licențe deține Pro Digital SRL: PRO TV CHIŞINĂU și Acasă în Moldova distribuit doar prin rețelele de cablu. La fel două licențe are și Bizim Aidinic SRL pentru Bizim Aidinic și ATV COGUK din UTA Gagauzia.

În cazul celor 57 posturi de radio datele CCA arată că Teleradio-Moldova deține două licențe pentru Radio Moldova și Radio Moldova Tineret, iar Radio Media Group INC SRL pentru Publika FM, Muz FM și Maestro FM.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Legislația și reglementările   Publicitate și media   Tehnologii informaționale   Comunicațiile  

Advertisement

Oportunitati