Sute de puțuri ar putea fi forate în Moldova. Miza sunt 100 milioane de barili de petrol

shadow
Luni, 27.03.2017 06:31   6845
Conducerea Frontera Resources International, firma cu care Guvernul de la Chișinău a semnat un acord de concesiune privind explorarea și dezvoltarea hidrocarburilor în sudul țării, promite investiții de sute de milioane dolari.

„Noi vânăm aici un volum de peste 100 de milioane de barili de petrol. Ce înseamnă asta pentru bunăstarea cetățenilor? Dacă vom reuși să dezvoltăm acest volum de petrol, asta înseamnă că va trebui să forăm sute de puțuri. Pentru a fora atâta mamă de puțuri vom avea nevoie să aducem echipamente de forare. Un singur echipament va fi operat de 80-100 de persoane. 90% din forța de muncă vor fi moldoveni, iar ulterior chiar mai mult....

Pentru a efectua lucrările vom avea nevoie de cinci-zece echipamente de forare. Vom angaja până la 400 de persoane. Pentru economia locală, pe parcursul unei perioade de 10-20 ani, asta ar însemna o injecție financiară de 500 de milioane de dolari”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, președintele companiei Frontiera Resources International, Zaza Mamulaishivili.

Zaza: Există o rezervă sporită de petrol și gaze

Managerul a dat asigurări că cetățenii, pe terenurile agricole ale cărora vor fi efectuate lucrări de explorare, iar ulterior posibil și de exploatare, vor avea doar de câștigat, pentru că li se vor achita compensații suficiente pentru a acoperi eventualele pierderi de recoltă de pe urma cedării pământului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Infracțiuni economice  

Advertisement

Oportunitati