Un singur originar din Moldova, în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume

shadow
Marţi, 21.03.2017 06:28   4858
Boris Mints, 58 de ani, este singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes, din anul 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari.

Averea acestuia s-a majorat într-un an cu circa 150 milioane de dolari, de la 1,2 la 1,35 miliarde dolari și acum ocupă poziția 1.567 în lume și locul 56 în topul miliardarilor ruși, arată clasamentul Forbes.

Avere din imobiliare

Boris Mints este originar din Râbnița, Republica Moldova, dar activitatea sa și afacerile sale le are în Rusia. Potrivit Forbes el este proprietarul holdingului de investiții O1 Group (cu sediul în Cipru), care deține fonduri de pensii și active imobiliare în Rusia și alte state. În 2014, el a vândut grupului Goldman Sachs International un pachet de 12% din filiala O1 Group - O1 Properties.

Mints a folosit veniturile pentru a cumpăra mai multe fonduri de pensii rusești și o cotă în CA Immobilien Anlagen din Austria, care investește în imobiliare, inclusiv în România. La finele anului trecut el a vândut cota sa.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Proprietari și manageri   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati