Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

  • Pe 30 iunie la Chișinău are loc adunarea generală anuală a acționarilor Moldindconbank S.A.
  • Washington, SUA
    Pe 14 octombrie are loc reuniunea Consiliului de Guvernare a Fondului Monetar Internațional, la care participă și o delegație a Republicii Moldova.
  • Washington, SUA
    În perioada 13-15 octombrie 2017 are lor reuniunea anuală a Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale.
  • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
  • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.

Newsmaker: Fost deputat democrat, reținut pentru spionaj și trădare de patrie

1
  • Foto: facebook.com/iurie bolboceanu
Duminică, 19.03.2017 17:34   5822

Iurie Bolboceanu, 57 ani, fost deputat și membru al Partidului Democrat, a fost reținut de procurori, sâmbătă, 17 martie 2017. El este suspectat de spionaj și trădare de patrie, scrie portalul Newsmaker.

Potrivit Newsmaker, la domiciliul fostului parlamentar au avut loc percheziții, el figurând în dosarul privind tentativa din februarie-martie 2014 de corupere a deputaților din Parlamentul Republicii Moldova.

Spionaj și trădare de patrie

Nu este clar statutul fostului deputat dar în decizia Procuraturii din 25 februarie 2017 de efectuare a unor percheziții este indicat că dosarul a fost inițiat încă în vara anului 2016 pe articolul 337 - Trădarea de Patrie, și articolul 338 - Spionajul, precizează publicația. Dosarul este administrat de Procuratura pentru combaterea crimei organizate și cauze excepționale.

Totodată se menționează că Iurie Bolboceanu ar avea legături cu adjunctul atașatului militar al Ambasadei Federației Ruse, Aleksandr Grudin, cu care se întâlnea aplicând măsuri speciale de conspirație.

"Ţinând cont de evenimentele din Ucraina, nu se exclude implicarea ofițerilor serviciilor speciale ruse în organizarea și susținerea unor evenimente, organizate pentru destabilizarea situației social-politice în țară", scrie Newsmaker, citând documente din cadrul anchetei.

Bani de la Ambasada Rusiei?

De notat că Iurie Bolboceanu a figurat în celebrul dosar de corupere a deputaților din parlamentul Moldovei, cunoscut și ca "Bani de la Ambasada Rusiei pentru cumpărarea deputaților din Moldova".


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4
Teme: Legislația și reglementările   Corupția  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.