Banca Națională a inițiat procedura de evaluare a acționarilor Victoriabank ce au cote substanțiale

shadow
Marţi, 31.01.2017 06:54   2971
A treia bancă ca mărime din Moldova, Victoriabank se află în continuare sub supravegherea intensivă a Băncii Naționale (BNM), care a inițiat o serie de verificări și evaluări la instituție.

Pe parcursul anului 2016, BNM a menținut Victoriabank, alături de alte două cele mai mari bănci din Moldova (Moldova Agroindbank și Moldindonbank) sub supraveghere intensivă (specială) și a inițiat o serie de acțiuni de remediere a neajunsurilor constate în studiile de diagnostic realizate de companii de audit specializată în acest sens.

Expuneri mari și evaluarea acționarilor

Unele măsuri au fost realizate, precum organizarea adunării generale extraordinare a acționarilor și urgentarea depunerii dosarelor candidaților. Astfel, Banca Națională a confirmat 2 persoane pentru exercitarea funcției de membru al Consiliului de Administrație și începând cu 14.10.2016 Consiliul de Administrație în noua sa componență a devenit funcțional.

Un raport al Băncii Naționale relevă că potrivit planului de măsuri prezentat de către Victoriabank, instituția "va întreprinde măsuri necesare în vederea conformării expunerilor mari până la finele lunii februarie 2017".

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati