Managerul întreprinderii de stat cu cele mai mari pierderi a ajuns în consiliul Energbank

shadow
Marţi, 03.01.2017 04:40   5527
Adunarea generală extraordinară a acționarilor a Energbank l-a ales în consiliul de administrație pe Ghenadii Dimov, directorul general al întreprinderii de stat Moldelectrica.

Potrivit unui comunicat al Energbank, Adunarea generală extraordinară a acționarilor a avut loc pe 27 decembrie 2016 și la ea au participat acționarii și reprezentanții lor, care dețin 79,26% de acțiuni cu drept de vot.

Adunarea a decis prin vot prin corespondentă să îl aleagă pe Ghenadii Dimov pe termen de până la 23 aprilie 2018 în Consiliul Energbank. Termenul coincide cu încetarea mandatelor tuturor membrilor Consiliului Băncii.

De fapt este o revenire a acestuia în această funcție, pe care a ocupat-o în anii 2011-2016.

Moldelectrica, pierderi de jumătate miliard de lei în 2015

Ghenadii Dimov, este de aproape 10 ani, director general al Moldelectrica, una dintre cele mai mari și importante întreprinderi de stat în Consiliul de Administrație.

Moldelectrica gestionează rețeaua de transport a energiei electrice și asigură dispeceratul sistemului. Ea a beneficiat în ultimii 10 ani de împrumuturi de zeci de milioane de dolari pentru modernizarea utilajelor de la BERD și Banca Mondială, dar continuă să raporteze pierderi uriașe.

În anul 2014, administrația Moldelectrica a solicitat majorarea de 3,5 ori a tarifelor pentru transportul energiei, dar a obținut de la ANRE o creștere cu 60%.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati