Din ce bani trăiește Plahotniuc? În 2015 a obținut 22 de milioane lei doar de la Prime Management

shadow
Joi, 29.12.2016 08:18   5372
Noul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și-a actualizat biografia pe blogul său. Afaceristul și politicianul a plasat informații despre viața și activitatea sa, cum a făcut afaceri etc. Deocamdată nu a dezvăluit ce avere are în realitate.

De o săptămână Vlad Plahotniuc este liderul oficial al celui mai infuent partid din Moldova. Asta chiar dacă se știa deja că este cel mai bogat și influent politician și om de afaceri din Moldova, iar puterea sa financiară ar ajunge la o treime din PIB-ul Moldovei, potrivit unui studiu realizat de experți din Polonia.

Cum a făcut primele afaceri

Plahotniuc dezvăluie treptat pe blogul său cum a făcut primii bani din activități de comerț și servicii, inclusiv în fosta Iugoslavie, în piețele din Belgrad și Macedonia.

"Am încercat și afacerea pe care o practicau mulți moldoveni la vremea respectivă, cea cu sălile video, apoi am trecut la prima mea afacere serioasă – o tipografie, în care am investit multă energie și a fost prima care îmi aducea venituri bune și constante, tipăream etichete pentru mai multe vinării din Moldova și de peste hotare, iar la un moment dat ne-am diversificat activitatea și am devenit cei mai mari importatori de produse de sticlă pentru industria vinului și a conservelor din Republica Moldova", scrie politicianul.

Ulterior a gestionat afaceri în România, unde a comercializat producție tipografică, apoi în Italia, unde gestionat o companie de construcții în cadrul căreia lucrau circa 300 de oameni. El susține că în anul 2001, era deja un om de afaceri format, "cu experiență și cu dorință enormă de a reuși mai mult".

"Anume în acel an mi s-a oferit oportunitatea să dezvolt aproape de la zero întreprinderea Petrom din Republica Moldova. Am acceptat această propunere și, în câțiva ani buni de muncă, Petrom-Moldova a devenit lider pe piața din Republica Moldova și unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat", se laudă Plahotniuc pe blogul său.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati