Planuri mărețe ale noului acționar majoritar al Rompetrol

shadow
Vineri, 16.12.2016 09:04   1392
Compania KazMunayGas Kazahstan și China Energy Company Limited, noul acționar majoritar la Rompetrol, vor să crească capacitatea de rafinare la 10 milioane tone de țiței pe an, să construiască 200 de noi benzinării și o centrală de cogenerare pe platforma Petromidia, se arată într-un comunicat de presă al KMG International.

KMG International NV (KMGI), acționarul majoritar al societății Rompetrol Rafinare, anunță că negocierile dintre KazMunayGas din Kazakhstan (KMG NC) și compania chineză CEFC pentru tranzacția de cumpărare a 51% dintre acțiunile KMG International NV au ajuns în etapa finală.

România o prioritate

Totodată compania a anunțat și strategia de viitor.

"Strategia KMG International cu noul acționar vizează ample proiecte de dezvoltare, România fiind prioritatea de business. Având în vedere potențialul energetic al Kazahstanului, resursele financiare ale Chinei, vom avea un aport considerabil la dezvoltarea României.

Ne propunem să creștem capacitatea de rafinare la 10 milioane tone țiței pe an, să construim până la 200 de noi puncte de alimentare carburanți, dezvoltarea serviciilor industriale în zona de upstream și downstream și construcția unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia. Investițiile realizate până în prezent, modelul de afaceri implementat și parteneriatele de afaceri care urmează să fie dezvoltate în viitor sunt factorii necesari care ne ajută să fim optimiști în ceea ce privește creșterea în continuare a businessului", a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO KMG International.

Conform comunicatului, încheierea acordului de joi de la București între KazMunayGas Kazahstan și CEF atestă angajamentul de a efectua tranzacția de cumpărare a 51% din acțiunile KMGI.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Energetica și industria   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati