Producătorul de salam Rogob va plati amendă pentru ca a cumpărat fără voie magazinul UNIC

shadow
Marţi, 13.12.2016 04:59   6335
Tranzacția de cumpărare a 85,45% de acțiuni ale statului de la SA UNIC către Rogob SRL a fost apreciată ca operațiune de concentrare economică ce nu a fost notificată la Consiliul Concurenței până la punerea în aplicare a acesteia.

Consiliul Concurenței a decis să aplice o amendă de 46.767,72 lei companiei Rogob SRL, pentru că a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni a magazinului UNIC din Chișinău fără a primi acordul instituției.

Operațiune de concentrare economică

Astfel în urma unei investigații, Consiliul Concurenței a constatat că tranzacția de cumpărare a pachetului statului de la Unic pe 4 aprilie 2016, a fost o operațiune de concentrare economică, care "a fost pusă în aplicare înainte de a fi notificată Consiliului Concurenței în conformitate cu Legea concurenței și până la declararea concentrării ca fiind compatibilă cu mediul concurențial, în temeiul unei decizii emise de Plenul Consiliului Concurenței".

"Nenotificarea unei operațiuni de concentrare economică, înainte de punerea în aplicare a acesteia, cu excepția cazurilor în care sunt autorizate în mod expres în acest sens, reprezintă o încălcare a normelor materiale a legislației concurențiale", se arată în decizia Consiliului Concurenței.

Aceasta chiar dacă această operațiune de concentrare economică "nu produce efecte negative pe piețele relevante determinate, nu conduce la distorsionarea mediului concurențial sau la crearea unei poziții dominante".

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati