Sfârșitul poveștii de succes a celei mai mari companii de asigurări

shadow
Vineri, 09.12.2016 07:11   4378
Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a obligat și pe principalii acționari ai companiei Moldasig să își vândă acțiunile. Motivul este încălcarea legislației.

Moldasig, cea mai mare companie de asigurări din Moldova repetă și ea povestea Asito și Alliance Insurance Group, ce ar face parte din imperiul financiar al omului de afaceri Veaceslav Platon, aflat acum în arest.

Ce a depistat Serviciul de Informații

Astfel Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a hotărât pe 6 decembrie "să suspende exercitarea dreptului de vot, a dreptului de convocare și desfășurare a adunării generale a acționarilor, a dreptului de a introduce chestiuni pe ordinea de zi, a dreptului de a propune candidați pentru funcția de membru al consiliului societății, al organului executiv și al comisiei de cenzori și a dreptului de a primi dividende", pentru un grup de acționari care dețin împreună peste 65% din capitalul Moldasig SA.

E vorba de companiile Prodromos Limited LTD (19.98%), Denton Enter-prise LTD (19,99%), Intersnab OOO (4,98%), Kirkliston Management Limited (4,99%), Appolo Capital Invest LTD (4,98%), Peklo Management (4,95%), Semgroup-Systems SRL (4,89%) și Bristol Experts LP (0,27%).

CNPF își argumentează decizia prin "informația prezentată de către Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova privind acționarea în mod concertat a unui grup de acționari ai Societății pe acțiuni Moldasig, care dețin drepturi aferente unui pachet de acțiuni de 65,03% din acțiunile cu drept de vot ale asigurătorului, dobândite fără avizul prealabil al autorității de supraveghere".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati