Viorica Zaharia a fost aleasă președintă a Consiliului de Presă

shadow
Joi, 24.11.2016 21:05   1913
Comunicat de presă. Noul manager al Consiliului de Presă este un jurnalist de investigație.

La prima ședință a noii componențe a Consiliului de Presă din Republica Moldova, care a avut loc joi, 24 noiembrie a.c., în funcția de președintă a Consiliului de Presă a fost aleasă doamna Viorica Zaharia. Noua președintă a Consiliului de Presă este jurnalistă și expertă media, master în jurnalism și științe ale comunicării, a fost angajată anterior la diferite instituții de presă (PRO TV Chișinău, Centrul de Investigații Jurnalistice, Radio Europa Liberă, agenția de știri „Flux”).

Anterior, funcția de președintă a Consiliului de Presă a fost deținută, trei mandate consecutiv, de doamna Ludmila Adronic.

Din componența Consiliului de Presă fac parte nouă persoane, selectate în rezultatul unui concurs deschis pentru un mandat de doi ani.

Advertisement

În octombrie 2016, în componența Consiliului de Presă au fost aleși cinci reprezentanți ai mediului jurnalistic (Viorica Zaharia, propusă de Centrul pentru Jurnalism Independent; Alina Ţurcanu, propusă de Radio Europa Liberă, biroul din Chișinău; Iulia Semionova, propusă de Asociația jurnaliștilor de limbă rusă; Ecaterina Jekova, propusă de redacția portalului Gagauzmedia.md; Dumitru Ţîra, propus de Realitatea TV și Asociația Presei Electronice) și patru reprezentanți ai consumatorilor de produse mass-media (Ludmila Andronic, propusă de Facultatea Jurnalism și Ştiințe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova; Inga Burlacu, propusă de un grup de consumatori de produse mass-media; Olga Manole, propusă de un grup de consumatori de produse mass-media; Vitalie Zama, propus de un grup de consumatori de produse mass-media).

Consiliul de Presă este un mecanism independent de autoreglementare jurnalistică care monitorizează aplicarea Codului deontologic al jurnalistului din R. Moldova și examinează plângerile privind încălcarea prevederilor deontologice în activitatea profesională a jurnaliștilor și instituțiilor mass-media.

Secretariatul Consiliului de Presă:
mun. Chișinău, str. București 41/5, 
tel./fax: (022) 220996 
secretariat@consiliuldepresa.md 
www.consiliuldepresa.md
www.mediaforum.mdOportunitati