Ce hoteluri din Chișinău păcăleau clienții cu stele false

shadow
Joi, 24.11.2016 05:24   4201
Nouă hotele din Chișinău au fost sancționate de către Consiliul Concurenței pentru răspândirea informațiilor false privind serviciile de cazare pe care le prestează.

O investigație realizată de Consiliul Concurenței a arătat că mai multe hoteluri din Chișinău au răspândit informații false privind serviciile de cazare pe care le prestează. Altfel spus indicau că oferă servicii hoteliere de patru și cinci stele.

"Acest lucru îi avantajează în raport cu alți concurenți și îi induce în eroare pe consumatori, în rezultat deturnând clientela rivalilor săi. Încălcarea s-a manifestat prin atribuirea unui număr mai mare de stele unităților sale de cazare sau modificarea tipului structurii din pensiune în hotel, bunăoară", se arată într-un comunicat al Consiliul Concurenței.

În același timp atribuirea unei structuri a titlului de "hotel" și a numărului de stele face parte din competențele doar a Agenției Turismului.

Totodată, la sesizarea Agenției Turismului, Consiliul Concurenței a întocmit circa 40 de procese contravenționale pentru încălcarea legislației cu privire la publicitate și ca urmare, un număr considerabil de întreprinderi a ajustat activitatea și informațiile publicitare la prevederile legale.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Infracțiuni economice   Protecția consumatorilor   HoReCa   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati