Ministerul Apărării a ales firma ce va construi 335 de locuințe pentru militari

shadow
Marţi, 22.11.2016 05:33   2719
Ministerul Apărării anunță că, în urma unui concurs public, a fost selectat partenerul privat pentru construcția de locuințe și obiective de menire social-culturală.

Potrivit Ministerului Apărării, concursul s-a desfășurat pe 3 noiembrie 2016, "prin dialog competitiv" și a avut drept scop selectarea partenerului privat pentru construcția de locuințe și obiective de menire social-culturală pe un teren de 3,123 hectare de pe strada Testemițeanu 3 din Chișinău.

"În urma acestui parteneriat, militarii Armatei Naționale urmează să beneficieze de 335 apartamente de serviciu, ce constituie 14.500 de metri pătrați" se arată într-un comunicat de presă al instituției.

De acest proiect se va ocupa compania Energotehcomplet SRL din Chișinău, care are un capital de 5.400 de lei și un singur fondator, Natalia Cioinac, despre care nu se cunosc multe.

Decizia ministerului Apărării este curioasă în condițiile în care compania Energotehcomplet nu s-a remarcat prin realizare de proiecte imobiliare de asemenea proporții.

Advertisement

Unele surse spun că de fapt lucrările de construcție vor fi efectuate de o companie afiliată conducerii Partidului Liberal.

De notat că pe terenul de pe strada Testemițeanu 3, anterior s-a aflat o unitate militară, dar deja de aproape 10 ani, acesta era folosit pe post de depozitare a pământului extras la săparea fundației unor proiecte imobiliare realizate de companiile unui deputat liberal.

La finele anului trecut, în perioada când premier interimar era vicepremieul liberal Gheorghe Brega, Guvernul a decis ca terenul să fie folosit pentru un parteneriat public-privat pentru construirea de locuințe și obiective de menire social-culturală pentru militari.

Anterior prin aceeași procedură au fost construite 111 locuințe de serviciu pentru militarii prin contract din garnizoana Chișinău. Construcția apartamentelor pentru militari a fost inițiată în 2014 și a fost efectuată de compania Astercon, deși inițial câștigase concursul firma Alștconstruct.Oportunitati