Unde-i miliardul? Alți patru bancheri au fost reținuți

shadow
Luni, 14.11.2016 13:26   5373
Procuratura Anticorupție anunță despre reținerea și punerea oficială sub învinuire a patru persoane din fosta conducere a băncii Unibank.

Bancherii sunt învinuiți de încălcarea regulilor de creditare, gestionarea defectuoasă și frauduloasă a Unibank și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Credite neperformante de circa 600 milioane lei

Printre persoanele reținute și puse sub învinuire figurează fostul președinte Dumitru Ţugulschi, șeful-adjunct al direcției trezorerie, șefa secției verificare a riscurilor de creditare și un membru al comitetului de creditare ai Unibank.

Toți patru sunt învinuiți că, în intervalul anilor 2013 – 2014 ar fi acordat mai multor agenți economici patru credite neperformante în sumă totală de 16 milioane dolari și 15 milioane euro (în total peste 600 de milioane lei n.r.).

"Ca urmare a acțiunilor ilegale ale învinuiților instituția bancară a fost prejudiciată în proporții deosebit de mari, iar la finele anului 2014 a fost instituit regimul de administrare specială la respectiva bancă", se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În prezent, Dumitru Ţugulschi, fost președinte al Unibank este cercetat în stare de arest la domiciliu, în privința celorlalți învinuiți, care au conlucrat cu procurorii – au fost aplicate măsuri nonprivative de libertate, potrivit magistraților.

De notat că Ţugulschi și cu alți șefi de la bancă au fost sancționați cu amenzi de câteva zeci mii de lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati