Disperare la Guvern. Un proiect de patru miliarde în blocaj

shadow
Joi, 10.11.2016 06:25   1932
Premierul Pavel Filip i-a cerut ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, asigurarea bunei implementări a proiectului de reabilitare a drumului Chișinău-Ungheni.

În debutul ședinței Executivului, de miercuri, 9 noiembrie, premierul Pavel Filip și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația alarmantă ce s-a creat în domeniul calității drumurilor din Republica Moldova, menționând că nu doar cetățenii sunt nemulțumiți de situația creată, dar și partenerii de dezvoltare atenționează asupra acestei probleme.

Proiect de 180 de milioane de euro

"Premierul s-a referit în special la proiectul de reabilitare a drumului Chișinău-Ungheni, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Uniunea Europeană, în sumă totală de 180 milioane de euro (circa patru miliarde de lei), cu componenta de grant de 60 milioane de euro", se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit Guvernului la momentul actual au fost executate doar 23% din totalul lucrărilor, iar data limită de implementare a proiectului este ianuarie 2017.

„Suntem într-o situație paradoxală, pe de o parte, fiind cu un buget auster, avem bani suficienți pentru repararea drumurilor, pe de altă parte, avem probleme de care sunt deranjați cetățenii, dar și Guvernul, pentru că lucrurile merg prost”, a spus Pavel Filip.

În context, șeful Cabinetului de miniștri a solicitat ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, să întreprindă toate măsurile necesare pentru a primi acceptul UE de extindere a termenelor de implementare a proiectului, subliniind că ultima șansă este elaborarea, până la sfârșitul acestei săptămâni, a unui Plan concret de acțiuni în acest sens, agreat cu Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati