Finpar vinde hotelul Codru

shadow
Luni, 31.10.2016 12:31   4119
Cea mai mare bancă din Moldova anunță că va cumpăra hotelul Codru pentru a-și face oficiul central. Proprietar al imobilului este compania Finpar Invest, ce face parte din imperiul lui Vlad Plahotniuc

Moldova Agroindbank (MAIB) anunță că va cumpăra hotelul Codru din Chișinău pentru a-și face acolo Oficiul Central, actualul sediu valorificându-și pe deplin capacitatea.

În loc de hotel, va fi bancă

Decizia a fost luată după un concurs public de oferte privind procurarea unei clădiri pentru reamplasarea sediului central, cu cerințe care să răspundă necesităților și viziunii băncii asupra unui viitor oficiu central al MAIB.

"În rezultatul examinării mai multor oferte, la propunerea Comitetului de Conducere, Consiliul băncii a decis în favoarea complexului hotelier Codru, amplasarea căruia corespunde cel mai mult cerințelor tehnice stabilite – căi de acces la principalele artere din municipiu, curte și teren aferent cu suprafață pentru locuri de parcare, săli pentru activitățile centrului de instruire al băncii etc", se arată într-un comunicat al Agroindbank.

Reorganizare la MAIB

„Banca este de mai mulți ani în căutarea unui nou sediu pentru oficiul Central, deoarece actuala clădire nu mai este încăpătoare pentru numărul de subunități existente. Acestă situație creează incomodități, consumă mai multe resurse, timp și scade eficiența colaborării între departamentele Centralei băncii, 60% din personalul cărora este amplasat astăzi în câteva locații din diferite sectoare ale orașului, sporind eforturile și cheltuielile de logistică aferente.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati