Rocadă la Moldindconbank. Un viceguvernator al BNM a fost numit președinte, iar Talmaci îi va fi consilier

shadow
Sâmbătă, 22.10.2016 15:33   3729
Viceguvernatorul BNM Aureliu Cincilei a fost desemnat în funcția de președinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank. iar Leonid Talmaci va fi consilier

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) l-a desemnat pe 21 octombrie 2016, pe viceguvernatorul Aureliu Cincilei în funcția de președinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank.

Cine este Aureliu Cincilei

Cincilei are o experiență de 21 de ani în sectorul bancar. El a activat la Moldova-Agroindbank în domeniul auditului intern, precum și în funcția de director al centrului de afaceri al acestei bănci. Ulterior a exercitat funcția de președinte al EuroCreditBank (iunie 2004 – iulie 2013), iar din iulie 2013 și până în prezent este viceguvernator, membru al Comitetului executiv al BNM.

În același timp mandatul de viceguvernator al lui Aureliu Cincilei a fost suspendat de drept pe durata intervenției timpurii. 

De notat că Aureliu Cincilei este soțul Ruxandei Glavan, ministra Sănătății.

Din componența fostei conduceri a Moldindconbank, doar Victor Cibotaru va continua să îndeplinească funcția de prim-vicepreședinte. 

Un specialist străin va conduce Consiliul

În același timp consiliul băncii va fi condus, după desemnarea lui oficială, de Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei, cu o bogată experiență în domeniul financiar-bancar și investițional.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati