Război pe piața asigurărilor. Proprietarii Alliance Insurance obligați să-și vândă acțiunile

shadow
Marţi, 20.09.2016 05:25   3599
Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a obligat și pe principalii acționari ai companiei Alliance Insurance Group să își vândă acțiunile. Motivul este încălcarea legislației.

Povestea Asito se repetă și în cazul altei companii de asigurări, Alliance Insurance Group SA, ce ar face parte din imperiul financiar al omului de afaceri Veaceslav Platon, aflat acum în arest.

Au încălcat legea

Astfel Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a decis pe 16 septembrie, să oblige trei acționari majoritari, care dețin împreună peste 87% din capitalul Alliance Insurance Group, să-și vândă pachetele.

E vorba de fostul acționar majoritar al Victoriabank, firma Generashon Financial B.V. din Olanda care deține 57% din capitalul Alliance Insurance Group, și de Bellefond Invest Limited și Papillon Invest Ltd din Marea Britanie care dețin câte 19,5% și 10,7% din acțiuni.

Motivul invocat de CNPF este faptul că administrația companiei nu a executat decizia autorității: "Cu privire la prescrierea unor asigurători licențiați” și neprezentarea de către acționarii semnificativi ai acesteia, a rapoartelor financiare anuale cu notele explicative pentru anul 2015”.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati