Un nou proprietar la postul TV 7

shadow
Vineri, 16.09.2016 19:46   3266
Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a vândut compania Analiticmedia-Grup, proprietarul postului TV 7. Noii proprietari sunt Alexandra și Petru Lucinschi, copiii politicianului. Anterior acesta susținea că pe piața media s-a creat o situație foarte gravă.

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a vândut compania Analiticmedia-Grup SA, proprietarul postului TV 7. Noii proprietari sunt Alexandra și Petru Lucinschi, copiii politicianului, arată o investigație RISE Moldova.

Tranzacția de vânzare-cumpărare a fost înregistrată pe 13 septembrie 2016 și a fost efectuată în afara pieței reglementate, adică în afara Bursei de Valori a Moldovei, potrivit informației publicate pe pagina web a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF).

Cele 20.000 de acțiuni ale Analiticmedia-Grup SA cu valoarea nominală de un leu au fost vândute la un preț total de 25.000 de lei.

Coincidență sau nu, dar tranzacția a avut loc chiar a doua zi după ce Alexandra Lucinschi, fiica deputatului, a împlinit 19 ani.

Advertisement

Chiril Lucinschi a declarat că a fost o tranzacție perfect legală și nu e vorba de nici-un cadou cu prilejul zilei de naștere.

„Copii au crescut și au preluat acțiunile companiei. E vorba de fiica Alexandra și feciorul Petru.
Petru termină studiile la facultatea de regie de la Şcoala Internațională de Cinematografie și Televiziune, iar Alexandra face studii la Business Management”, a precizat deputatul.

Potrivit lui Chiril Lucinschi, chiar dacă situația de pe piața media este dificilă, generația tânără mai ușor se descurcă.

"Eu o să-i ajut și cu tot ce pot. În plus acum e o perioadă dificilă, dar sper că situația se va schimba și lucrurile vor merge mai bine. Oricum cândva trebuie să cedăm. În plus ei au energie, au o altă pregătire”, a adăugat politicianul.

La începutul acestui an Chiril Lucinschi a anunțat că vinde și postul de televiziune TNT Bravo. Deputatul spune acum că totul a rămas pe vechi, adică este în continuare proprietar acolo.

Potrivit declarației de avere pentru 2015, deputatul Chiril Lucinschi deținea la începutul acestui an, 100% din Analiticmedia-Grup, companie care este proprietarul postului TV7; 100% din Bravo TV SRL care deține drepturile și licența de emisie pentru postul de televiziune TNT Bravo și 50% din casa de publicitate Alkasar Media Services.Oportunitati