Tarife mai mari pentru locul de veci în Chișinău

shadow
Joi, 15.09.2016 10:23   1691
Taxa pentru rezervarea locurilor de înhumare în cimitirele din municipiul Chișinău s-a mărit. A fost modificată și taxa pentru șoferii care vor să intre cu mașina pe teritoriul cimitirelor.

O nouă veste proastă pentru locuitorii Capitalei. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a majorat pe 2 septembrie, o serie de taxe specifice pentru cimitirele din Capitală. Propunerea a venit de la întreprinderea municipală Combinatul Servicii Funerare.

Tarifele au fost majorate în funcție de categoria cimitirului. În total, sunt patru categorii de cimitire, ce se determină după nivelul de amenajare (apeduct, gard, pază, asfalt, iluminare).

Taxa de rezervare crește cu 57%

În prima categorie este inclus Cimitirul Central de pe strada Mateevici (care în popor e numit și cimitirul de pe strada Armenească), unde un loc de veci va costa 1.500 de lei, cu circa 25-30% mai mult decât este în prezent. La acesta se adaugă și costul săpatului gropii care este în prezent de 1.268 de lei

Este adevărat că aici pot fi înhumate doar persoanele care au rude de gradul I deja înmormântate, sau dacă e vorba de o persoană cu merite deosebite în acest sens fiind necesară și o decizie a administrație Capitalei.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Prețuri și inflația   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati