Noul proiect al expremierului Gaburici

shadow
Marţi, 13.09.2016 06:31   4920
Academia de Științe a Moldovei și firma fostului premier Chiril Gaburici, Fly Ren Energy Company, au încheiat un Acord de colaborare, care prevede crearea unui Parc Solar, organizarea cercetărilor și pregătirii specialiștilor în domeniul energeticii.

Fostul premier Chiril Gaburici a inițiat un nou proiect investițional: crearea unui Parc Solar. Acesta ar urma să fie realizat de firma Fly Ren Energy Company în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, Institutul de Energetică ale AȘM.

Poligon de baterii fotovoltaice

E vorba de un crearea și exploatarea unui Parc Solar (poligon de baterii fotovoltaice), asigurarea activității de cercetare în domeniul energiei alternative și asigurarea utilizării energiei alternative în tehnologiile moderne de cultivare a plantelor agricole în spații protejate.

Academia de Științe este interesată în soluții inovative de creștere a securității energetice a țării prin majorarea cotei de utilizare a tuturor surselor de energie existente în teritoriu, îndeosebi, energia solară și dezvoltarea conceptului de rețele energetice inteligente, se arată într-un comunicat al instituției.

În schimb Institutul de Energetică al AȘM este interesat atât de cercetarea și dezvoltarea surselor alternative de energie, în mod special, a energiei fotovoltaice și creșterea eficienței de conversie a acesteia, cât și în creșterea specialiștilor în acest domeniu prin intermediul cursurilor de perfecționare.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Companii servicii și branduri   Evoluții și startup-uri  

Advertisement

Oportunitati