Liberalizare pe hârtie. Nici-un fermier nu a solicitat obținerea autorizării de a importa motorină

shadow
Vineri, 12.08.2016 06:44   1773
Nici-un producător agricol nu a depus cerere la ANRE pentru a obține dreptul de a efectua direct importul de motorină, utilizată nemijlocit în activitatea agrară.

Deși au trecut deja patru luni și ceva de când producătorii agricoli din Republica Moldova pot obține dreptul să efectueze direct importul de motorină, „utilizată nemijlocit în activitatea agrară”, nici-un fermier nu s-a încumetat să o facă.

Liberalizare formală a importului de produse petroliere

Așa arată datele oficiale de pe pagina web a Agenție Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), confirmate și de conducerea instituției.

"Nu am primit nicio cerere pentru obținerea autorizației de import a motorinei", a declarat Sergiu Ciobanu, directorul ANRE.

Motivele unei astfel situații rămân neclare, dar ar putea fi și ieftinirea motorinei pe piața locală, cât și condițiile aspre pe care trebuie să le îndeplinească solicitații pentru a obține acest drept.

Aminitim că la finele anului trecut Parlamentul a votat un proiect de lege ce prevede acordarea dreptului producătorilor agricoli de a importa motorină pentru consum propriu, care era apreciat de autori drept o "liberalizare a importului de produse petroliere de către producătorii agricoli, fără achitarea taxelor pentru licență".

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati