Fost șef de bancă în Moldova arestat în Italia

shadow
Miercuri, 03.08.2016 08:43   12001
Garda Financiară din Italia l-a arestat pe fostul CEO al Veneto Banca și ex-vicepreședinte al Eximbank, Vincenzo Consoli. Totodată a confiscat zeci de milioane de euro de la persoane care au legătură cu aceeași bancă.

Scandalurile în jurul grupului italian Veneto Banca, proprietarul Eximbank din Moldova, nu încetează.

Pe 2 august, Garda Financiară din Itala a efectuat zeci de percheziții la foști manageri și persoane ce aveau legătură cu Veneto Banca, în cadrul cărora au fost confiscate peste 45 de milioane de euro.

Potrivit Corriere del Veneto perchezițiile sunt o urmare a controalelor făcute de Banca Italiei la Veneto Banca, în cadrul cărora s-au depistat numeroase nereguli și fraude la această instituție.

Totodată Garda Financiară l-a arestat pe fostul președinte al Veneto Banca, Vincenzo Consoli. Bancherul, care din 2006 și până în 2014 a fost și vice-președinte al Consiliului Eximbank din Moldova se află acum sub arest la domiciliu, a rămas și fără 1,8 milioane de euro, confiscate de poliție.

"Am aflat vestea despre arestarea fostului CEO al Veneto Banca, Vincenzo Consoli, și m-am minunat de momentul ales", a declarat Giovanni Schiavon, vice-presedinte al insituției și fondator al Asociației acționarilor Veneto Banca.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati