Miliardarii ce controlează Republica Sheriff

shadow
Joi, 30.06.2016 09:05   5248
Doi oligarhii transnistreni Victor Gușan și Ilya Kazmaly sunt coproprietari ai zeci de companii, fondate în Moldova, în Ucraina, Rusia, UE, zone offshore. Documentele obținute de reporterii RISE Moldova dezvăluie dimensiunea reală a imperiului construit de oligarhii din Transnistria.

Doi oligarhii transnistreni Victor Gușan și Ilya Kazmaly au construit un veritabil imperiu financiar-industrial nu doar în regiunea transnistreană, dar și în Republica Moldova, de pe malul drept al Nistrului, Ucraina, Rusia, state din Uniunea Europeană, zone offshore, relevă o investigație realizată de jurnaliști de Rise Moldova și Centrul de Investigații Jurnalistice.

Un stat în stat

În anul 2015, fiecare a treia rublă care a intrat în bugetul nerecunoscutei republici moldovenești nistrene a fost virată de companiile controlate de Victor Gușan și Ilya Kazmaly, toate parte a holdingului Sheriff.

De fapt, companiile conectate la holdingul Sheriff funcționează ca un stat în interiorul altui stat, fiind active pe toate segmentele economiei – de la comerțul cu produse alimentare, automobile, carburanți, medicamente, producerea și exportul alcoolului la servicii hoteliere, telefonie fixă și mobilă, internet, bănci și asigurări, sport și presă.

Citiți și: Milionari din Transnistria, parteneri de afaceri cu iubita și prietenii lui Putin

În plus, mai mulți angajați ai holdingului - Oleg Baev, directorul Kvint, Dumitru Oghirciuk, directorul Sheriff SRL, Vladislav Tidva, președintele Agroprombank - sunt și deputați în așa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol, din partea „Obnovlenie”, partid cu o retorică prorusă și care, anul trecut, a obținut majoritatea voturilor la scrutinul parlamentar.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati