Oameni de afaceri din Moldova au preluat a treia ca mărime rafinărie din România

shadow
Luni, 27.06.2016 06:46   10149
Compania Andres Capital GmbH din Austria a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la rafinăria Rafo Onești din România. În spatele firmei din Austria stau oameni de afaceri din Moldova.

RAFO Onești (simbol bursier RAF), cea de-a treia rafinărie de petrol după capacitate din România, începută în 1956, a fost preluată de un grup de oameni de afaceri din Moldova.

Tranzacția a avut loc încă o lună în urmă, dar nu a trecut toate procedurile de înregistrare și modificare în registrele de la Bursa de Valori de la București. Respectiv proprietar figurează în continuare Iakov Goldovski, un om de afaceri rus stabilit la Viena, cel care controlează 96% din acțiunile rafinăriei prin firma Petrochemical Holding.

Tranzacția este una surprinzătoare, dacă ținem cont de faptul că rafinăria a acumulat pierderi de peste 400 milioane dolari în ultimii opt ani și nu mai funcționează din 2008.

Cine este noul proprietar

Noul proprietar este compania austriacă Andres Capital GmbH, care este controlată de un grup de oameni de afaceri din Moldova, în frunte cu Vitali Cebanu.

Acesta a declarat pentru Mold-Street că în jurul acestui obiectiv circulă mai multe zvonuri și mituri.

"Situația nu este atât de gravă. Nu sunt datorii istorice la taxe. Sunt anumite datorii curente la salarii pe care le vom achita imediat ce vom porni o parte din instalațiile de producție", a spus omul de afaceri.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Bursa și tranzacții   Energetica și industria   Corupția  

Advertisement

Oportunitati