O firmă fantomă a fost obligată să returneze Băncii Sociale peste trei miliarde de lei

shadow
Duminică, 12.06.2016 08:07   4688
O instanță a decis să anuleze deciziile consiliului Băncii Sociale din noiembrie 2014 prin care au fost acordate credite de peste trei miliarde de lei firmei Danmira din Chișinău.

Bătălia pentru recuperarea "miliardului" dispărut din cele trei bănci (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială) continuă, dar șansele ca acesta să fie recuperat integral sunt tot mai puține. 

Formal autoritățile fac tot posibilul. Astfel au fost inițiate mai multe procese de judecată pentru anularea deciziilor luate de administrația celor trei bănci.

O firmă fantomă a primit 3,5 miliarde de la Banca Socială

Săptămâna trecută, Judecătoria Râșcani a anulat mai multe contracte de credit acordate de administrația Băncii Sociale pe 25 noiembrie 2015, în baza cărora firma Danmira SRL din Chișinău a primit 29,65 milioane de dolari, 101 milioane de euro și 720,9 milioane de lei (în total circa 3,5 miliarde de lei la cursul actual de schimb).

Totodată instanța a obligat firma Danmira să returneze acești bani și să plătească taxa de stat de 50.000 de lei. 

Firma Danmira a fost înre­gis­trată pe 19 noiem­brie 2012, de Tudor Negru, iar de doi ani fon­da­tor și adi­mi­nis­tra­tor unic este Nata­lia Răi­lean. Sediul juridic se află  se află pe strada Meș­te­rul Manole, 12, în clă­di­rea SA Ali­men­tar­maș, acolo unde pot fi găsite mai multe firme implicate în diverse scheme.

Amintim că pe 25 și 26 noiembrie 2014, Banca Socială a acordat la cinci companii din Chișinău, credite în valoare de 5,78 miliarde de lei, 233 milioane de dolari și 235 milioane de euro pe un termen de cinci ani.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati