Vine o nouă misiune FMI

shadow
Joi, 09.06.2016 13:40   1157
O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla în vizită la Chișinău în perioada 5-15 iulie 2016.

 Armine Khachatryan, reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional (FMI) anunță o misiune a Fondului, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla în vizită la Chișinău în perioada 5-15 iulie 2016.

Un posibil program cu FMI

"Misiunea va iniția discuții privind un posibil program susținut de FMI și va tinde să ajungă la un acord privind un set cuprinzător de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, îmbunătățirea guvernării corporative și sporirea transparenței acționarilor în sectorul bancar, precum și să stimuleze creșterea economică durabilă și cuprinzătoare", se arată în declarația reprezentantului FMI.

Aceasta va fi deja a treia misiune FMI din acest an, dar va fi prima care va avea mandat pentru discuții asupra unui nou program cu Moldova.

Advertisement

Din informația difuzată rezultă că au intervenit unele schimbări, după vizita din perioada 23-27 mai, a echipei de experți ai Fondului, care s-a terminat cu rezultate incerte. 

"Discuțiile s-au axat pe strategia de reformare a sectorului financiar, elaborată de autorități și pe asigurarea pe termen lung a siguranței și stabilității băncilor din Republica Moldova. Am progresat în formularea unei viziuni comune asupra problemelor-cheie, cum ar fi necesitatea de fortificare a guvernării și de a rezolvare a problemei structurii netrasparente a acționariatului băncilor. Totuși, unele aspecte au rămas nerezolvate", a declarat la finalul vizitei din luna mai, Ivanna Vladkova-Hollar.

Anteror Guvernul Republicii Moldova se arăta optimist în privința venirii cât mai rapide a unei misiuni FMI care să aibă mandatul de a semna un Acord.

„Proiectul nostru este ca cetățenii Republicii Moldova să trăiască mai bine și suntem hotărâți să atingem acest scop. Semnarea unui acord cu FMI este parte a acestui proiect”, a menționat Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu echipa FMI.

Până la vizita noi misiuni autoritățile ar putea aproba toate documentele la care are restanțe, inclusiv politică bugetar-fiscală sau buget.Oportunitati