Prăbușirea malului unui șantier din Chișinău și interesele unui deputat liberal

shadow
Joi, 09.06.2016 07:56   4467
O clădire situată pe strada Miron Costin din sectorul Râșcani al Capitalei riscă să se prăbușească, după ce în zonă a început construcția unui imobil de către o companie afiliată unor lideri liberali

În seara de joi, 8 iunie, scările și trotuarul din fața filialei Moldova-Agroindbank de pe strada Miron Costin din Chișinău s-au prăbușit în șantierul aflat în apropiere.

Martorii spun că inițial au auzit niște zgomote, iar timp de 20 de minute zona din fața clădirii unde se afla și filiala MAIB s-a prăbușit. La o distanță de aproximativ 5-7 metri de scări se află un șantier unde se duc lucrări intensive pentru edificarea unui complex locativ.

La fața locului a venit poliția și angajații de la Situații Excepționale, care au încercuit zona și au oprit accesul persoanelor în apropierea șantierului, pe motiv că ar exista riscul de prăbușire.

"Vor fi făcute verificările și vom vedea cât de mare este pericolul. Este autorizație pentru construcție la nivelul pământului. Este un teren privat, vândut de bancă. Trebuie să vedem dacă au fost respectate condițiile din proiect", a declarat primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

În schimb Moldova-Agroindbank a anunțat că activitatea filialei Miron Costin, a fost întreruptă provizoriu în urma unei avarii în preajma clădirii filialei.

"Pentru asigurarea continuității deservirii clienților filialei Miron Costin, aceștia sunt redirecționați temporar pentru efectuarea operațiunilor bancare în alte filiale ale băncii. În vederea informării operative a clienților cu privire la posibilitatea de a beneficia de operațiunile bancare în alte filiale, banca a creat un Punct de Informare care este situat în imediata apropiere a filialei Miron Costin", precizează MAIB.

Cine-i vinovat?

De pe panourile publicitare lipite pe gardul ce înconjoară șantierul rezultă că deja se vând apartamente din viitoarele blocuri și că acestea sunt construite și vândute de D&D Companie SRL.

La telefonul indicat a răspuns Vitalie care nu avrut să-și spună numele de familie, dar a precizat că se ocupă doar cu vânzarea de apartamente, iar firma respectivă la fel se ocupă doar cu activitate de vânzare a imobilelor

Totodată pentru a afla prețurile ne-a recomandat să accesăm pagina web a companiei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Proprietari și manageri   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati