Se întâmplă la Victoriabank. Auditorii spun că profitul a fost cu 191 de milioane lei mai mic

shadow
Luni, 23.05.2016 06:00   3695
Profitul net pentru anul 2015 al Victoriabank a fost de 112,39 milioane lei, cu 191 de milioane de lei mai puțin decât a anunțat anterior instituția și Banca Națională a Moldovei.

Situație bizară la Victoriabank, a treia ca mărime bancă din Republica Moldova. Auditul realizat de KPMG Moldova SRL a scos la iveală faptul că instituția a înregistrat în anul 2015, un profit net de 112,39 milioane lei, cu circa 191 milioane lei mai puțin decât s-a anunțat la începutul acestui an.

Au fost reevaluate riscurile?

Această revizuire se datorează reevalurii riscurilor, iar raportul actualizat arată că "deprecierea activelor financiare din împrumuturi și creanțe" a crescut cu 201 milioane lei: de la 316 la 517 milioane lei.

Natan Garștea, directorul agenției Estimator-VM, nu exclude faptul că instituția pe care o conduce va fi nevoită să revizuiască și clasamentul eficienței bancare pentru anul 2015, care plasa Victoriabank pe locul trei.

În același timp vineri, 20 mai, la Chișinău a avut loc Adunarea generală a acționarilor (AGA), la care au fost prezenți acționari și reprezentanții acestora ce dețin 93,27% din numărul total de acțiuni cu drept de vot, se arată într-un comunicat de presă. 

Adunarea s-a desfășurat într-o atmosferă tensionată susține Newsmaker.md, iar participanții așa-și nu au reușit să adopte o serie de decizii importante. 

Nu au întrunit numărul necesar de 2/3 din voturi prezente la Adunare aprobarea chestiunilor cu privire la darea de seamă financiară anuală a Băncii pentru anul 2015, darea de seamă a Comisiei de cenzori pentru anul 2015, normativele de repartizare a profitului pentru anul 2016 și alegerea Comisiei de cenzori.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati