Acționarii Moldindconbank au găsit soluția pentru a scăpa de „blestemul Platon”

shadow
Luni, 16.05.2016 06:56   3289
Valerian Mârzac, președintele Consiliului Moldindconbank, susține într-un interviu pentru Logos-press că Veaceslav Platon rămâne în continuare acționar pentru că nu sunt cumpărători

Valerian Mârzac, președintele Consiliului al celei de-a doua ca mărime bancă din Moldova vorbește într-un interviu pentru săptămânalul Logos-Press despre relația cu Banca Națională a Moldovei (BNM) și afaceristul Veaceslav Platon, dar și despre soluția identificată pentru a scăpa de prezența acestuia în capitalul băncii.

Mârzac: Nu am afaceri cu Platon

"Astăzi, din informația la care are acces banca și care este deținută și de BNM rezultă că Veaceslav Platon controlează direct și indirect 4,5% din acțiunile Moldindconbank. Trebuie să recunosc că informațiile care circulă în presă despre acest lucru, creează anumite dificultăți în activitatea Băncii, iar dlui Platon - publicitate gratuită. Aceste aspecte au fost discutate la BNM. S-a ajuns la un moment când i-am spus, că Banca are o serie de probleme din cauza lui și i-am propus să vândă acțiunile la bursă, cu care a fost de acord. Dar, din păcate, nu există cumpărători care să satisfacă cerințele BNM", a declarat Valerian Mârzac, președintele Consiliului Moldindconbank.

Bancherul susține că nu are nicio afacere, ce ar avea conexiuni cu Platon.

"Eu sunt acționar Moldindconbank din aprilie 1992.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati