SIS avertizează! Jocurile de noroc amenință securitatea țării

shadow
Miercuri, 11.05.2016 13:34   2515
Un raport al Serviciului de Informații și Securitate arată că reglementarea proastă a domeniului jocurilor de noroc are efecte negative asupra bugetului și imaginii țării, dar și pune în pericol securitatea Republicii Moldova.

Executivul a pregătit un aviz în mare parte negativ la un proiect de modificare radicală a Legii cu privire la jocurile de noroc, elaborat și promovat de deputatul socialist Vladimir Odnostalco. 

Guvernul a identificat mai multe "carențe și deficiențe" în acest document, iar unele prevederi le consideră inoportune.

Jocurile de noroc, un instrument de spălare de bani

În același timp autorii avizului susțin că în urma unei analize efectuate de autorități s-a constatat că ineficiența gestionării și reglementării de stat jocurilor de noroc „poartă un risc chiar și pentru securitatea statului”.

"Potrivit raportului elaborat de Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a atenționat că, în principiu carențele legale existente în domeniul jocurilor de noroc pot produce nu doar evaziune fiscală și neîncasare a unor sume importante de bani în bugetul de stat, probleme cu caracter social, ci și pot afecta imaginea și credibilitatea Republicii Moldova. Aceasta prin faptul că jocurile de noroc practicate prin intermediul agenților economici rezidenți constituie un instrument internațional „eficient” de spălare de bani”.

Chiar dacă fac acest constatări, autoriii avizului Guvernului susțin că modificările ar putea avea efecte negative pentru bugetul țării.

De exemplu cerința de a interzice amplasare a sălilor de joc și pariurilor la o distanță de mai puțin de 10 kilometri de la intrarea în localitățile rurale și/sau urbane și a unor entități sociale și/sau comerciale, precum: școli, spitale, instutuții publice, blocuri locative, magazine, hotele, piețe etc.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Legislația și reglementările  

Advertisement

Oportunitati