Eșec pentru Guvern. Misiunea FMI vine fără mandat de semnare a unui acord

shadow
Miercuri, 04.05.2016 14:50   2468
O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Ivanna Vladkova-Hollar se va afla în vizită la Chișinău în perioada 23-27 mai 2016

Armine Khachatryan, reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova a anunțat că o echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Ivanna Vladkova-Hollar se va afla în vizită la Chișinău în perioada 23-27 mai 2016.

Potrivit reprezentantei, misiunea își propune să continue dialogul cu privire la politicile economice și să avanseze în discutarea reformelor propuse de Guvern și BNM ca elemente importante ale unui nou
program susținut de FMI. Misiunea nu va avea mandat pentru încheierea unui acord cu privire la un nou program, se precizează în declarația Armine Khachatryan.

Aminitim că două luni în urmă la Chișinău s-a mai aflat o echipă de experți a FMI, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar care la final a declarat că perspectivele de dezvoltare a Moldovei rămân deloc simple, iar pentru a le face față, va fi necesară o gestionare competentă a economiei. 

"Am avut discuții deschise și constructive cu autoritățile, cu accent pe analiza evoluțiilor economice recente și discutarea politicilor promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și perfecționarea guvernării în sectorul financiar", potrivit șefei misiunii FMI.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Evoluții și startup-uri   Comerț extern și datoriile   Reforme și politica economică  

Advertisement

Oportunitati