O moldoveancă printre negociatorii preluării Rompetrol de chinezii de la CEFC

shadow
Miercuri, 04.05.2016 05:29   3507
Ex-ministrul Finanțelor Mariana Durleșteanu, director financiar la KazMunayGas International a fost unul dintre negociatorii tranzacției de preluare a Rompetrol de CEFC

CEFC China Energy Company Limited va plăti 680 de milioane de dolari pe pachetul de 51% din acțiunile KazMunaiGas Internațional, noua denumire a grupului Rompetrol, potrivit unui comunicat al companiei chineze.

Potrivit anunțului, în următorii cinci ani, CEFC va investi cel puțin 3 miliarde de dolari în proiecte energetice, investiții care vor fi făcute prin viitorul fond de dezvoltare stabilit de partea kazahă împreună cu Guvernul României, care urmează să devină operațional.

Potrivit ințelegerii, grupul Rompetrol va primi în continuare țiței din Kazahstan, pentru alimentarea celor două rafinării: 125 de milioane de tone, în următorii 15 ani.

Anunțul oficial privind vânzarea a 51% din acțiunile KMGI către CEFC a făcut vinerea trecută.

"Compania națională de petrol și gaze din Kazahstan – KazMunayGas (CN KMG) și China Energy Company Limited (CEFC) au semnat astăzi documentele specifice în cadrul unui parteneriat în cadrul KMG International NV (“KMGI”), în care CEFC va deține o participație de 51%, respectiv 49% pentru CN KMG", se arăta în comunicatul KMG International, trimis Bursei de Valori București.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Energetica și industria   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati