Şef de bancă: Rezervele valutare au ajuns la zero

shadow
Sâmbătă, 16.04.2016 10:34   1878
Criza valutară din regiunea transnistreană se pare ca și-a atins apogeul, iar banca republicană de la Tiraspol anunță că rezervele valutare au ajuns la cota Zero

Așa-zisa bancă republicană transnistreană nu mai are nici-un dolar în rezervele sale valutare, a anunțat Eduard Cosovski, șeful acestei instituții financiare.

Potrivit acestuia pe piața valutară s-a creat un deficit de valută încă de la finele anului trecut, iar măsurile adoptate pentru a preveni o criză nu au dat rezultate, pentru că banca republicană transnistreană nu ar dispune de toate instrumentele necesare.

În același timp Eduard Cosovski a recunoscut că fără milioanele de dolari achitați de consumatorii din Republica Moldova pentru energia electrică livrată de Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan, rezervele valutare erau egale cu zero încă mai devreme.

"La 1 ianuarie 2016 rezervele valutare ale băncii erau de 19,8 milioane de dolari. În plus 40 de milioane  de dolari au fost obținute din exportul de energie electrică.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Sistemul bancar și asigurările   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati