Ce se întâmplă la Moldova-Agroindbank. Un grup de acționari a rămas fără acțiuni

shadow
Sâmbătă, 09.04.2016 07:32   5091
Comisia Națională a Pieței Financiare a decis să anuleze un pachet de 3,53% din acțiunile Moldova-Agroindbank și să fie emise altele în loc. Aceeași soartă ar putea avea și un pachet de 40%.

Operațiunea de eliminare din capitalul Moldova-Agroindbank a grupului majoritar de acționari, care au fost calificați de Banca Națională a Moldovei (BNM) că au acționat concertat, continuă.

Joi, 7 aprilie 2016, în cadrul unei ședințe extraordinare Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat Hotărârea cu privire la etapele, termenele, modul și procedurile de anulare a acțiunilor și emiterea de noi acțiuni ale Moldova-Agroindbank SA.

De ce au fost anulate 3,53% de acțiuni de la MAIB

Potrivit unor surse e vorba de anularea pachetului de 3,53% de acțiuni deținut de firmele Money@Box Ltd, Nestol Limited, Business Worldwide Alliance Financial Services Ltd și Advanced Asset Protection LTD, pe care BNM le-a blocat începând cu 23 decembrie 2015.

Tot atunci Banca Națională a obligat acționarii să înstrăineze în termen de trei luni de la data de 23 decembrie 2015, aceste pachete de acțiuni. Proprietarii însă nu au reușit, pentru că pe acțiuni a fost pus sechestru.

În consecință CNPF a decis să le anuleze, iar în schimb vor fi emise noi acțiuni, cu ulterioara plasare a lor spre vânzare liberă pe piață deschisă.

Aceeași soartă ar putea avea și pachetul de 39,58% din acțiuni de la Moldova-Agroindbank, blocat de BNM pe 2 martie 2016, la fel pentru că proprietarii au acționat concertat.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati