Un nou proces internațional contra Moldovei. Un investitor american cere despăgubiri de milioane

shadow
Luni, 04.04.2016 06:48   5680
Omul de afaceri american de origine poloneză Zbigniew Piotr Grot a înaintat o acțiune contra Republicii Moldova inițiat un proces de arbitraj internațional contra Moldovei la Centrul Internațional pentru Soluționarea Deferendelor legate de Investiții.

Un nou proces internațional contra Republicii Moldova. Pe 21 martie 2016 la Centrul Internațional pentru Soluționarea Deferendelor legate de Investiții (ICSID) al Băncii Mondiale a fost înregistrată acțiunea înaintată de Zbigniew Piotr Grot, Grot Cimarron LLC, Laguardia USA LLC, and ÎCS Laguardia SRL către Republica Moldova.

Din informația de pe pagina ICSID nu este clar care este valoarea prejudiciilor cerute de omul de afaceri american de origine poloneză Zbigniew Piotr Grot și companiile afiliate. Potrivit unor surse ar fi vorba de circa 10 milioane de dolari.

Că procesul este unul serios arată și operativitatea cu care Ministerul Justiției de la Chișinău a anunțat concursul de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocați, inclusiv avocați străini/companii de avocați străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova în acest caz.

Investitor american țepuit în Moldova

Ministerul Justiției descrie pe scurt și esența cazului în care un investitor american a fost tras pe sfoară de afaceriști locali în parteneriat cu autoritatile locale din raionul Florești. 

"În anul 2010 ÎCS "Laguardia" SRL a încheiat mai multe contracte de arendă a terenurilor agricole pe o perioadă de trei ani cu proprietarii de terenuri din comunele Vărvăreuca, Roșietici și Coșernița raionul Florești.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Piața funciară   Corupția  

Advertisement

Oportunitati