BNM a blocat un grup de acționari de la cea mai mare bancă din Moldova

shadow
Miercuri, 02.03.2016 16:34   6231
Banca Națională a Moldovei a blocat un grup de acționari ai Moldova-Agroindbank care dețin circa 39,6% din capital. Motivul este faptul că acționează concertat

În ședința din 2 martie 2016, Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a stabilit că un grup de acționari ai Moldova-Agroindbank, ce dețin circa 39,6% din capital acționează concertat în raport cu această bancă și au achiziționat anterior o cotă substanțială în capitalul social, fără a dispune de permisiunea prealabilă scrisă a instituției de reglementare.

Potrivit BNM e vorba de firmele Gser Grup SRL, Prodromos Limited, Provix Group, Tush Enterprises LTD, Dresfond Invest Limited, Symbol Wood Limited, SIA Dilnoro Group, CA Alliance Insurance Group S.A., OOO Kомпозит, Multigold Production Limited, Hessond Solution Limited, Setora Limited, Salvia Enterprise LTD, Mattiola Business LTD, Ostryn Business Limited, Azyol Development LTD, Moldasig S.A., Dunlin Invest LTD, B.C. Moldindconbank S.A., OOO Eвробалт.

"Acționarii Moldova-Agroindbank sus-menționați vor fi informați în modul stabilit de lege despre incidența prevederilor art.15 alin.(2) din Legea instituțiilor financiare vizînd suspendarea de drept a exercițiului dreptului de vot, al dreptului de convocare și desfășurare a adunării generale a acționarilor, al dreptului de a introduce chestiuni în ordinea de zi, al dreptului de a propune candidați pentru membrii consiliului băncii, ai organului executiv și ai comisiei de cenzori ale băncii și al dreptului de a primi dividende", se precizează în comunicatul BNM.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati