Lovitură pentru doi deputați milionari

shadow
Vineri, 19.02.2016 06:53   4023
Consiliul Municipal Chișinău a suspendat construcția blocurilor pe trei adrese din capitală. Acestea erau ridicate de companiile afiliate milionarului Iurie Dîrda, deputat liberal și ale soției lui Marcel Răducanu, deputat democrat

În ședința din 18 februarie 2016, Consiliul Municipal Chișinău a decis să suspende mai multe activități de proiectare și constucție pe teritoriul Capitalei. Aleșii locali au decis suspendarea proiectării și construcției de noi benzinării în Chișinău, până la elaborarea unei noi scheme de amplasare.

Mai puține benzinării

„Inițiativa este un răspuns la numeroasele proteste legate de construcția benzinăriilor în spațiile verzi și în apropiere de blocuri locative. Or de regulă la construcția benzinăriilor se taie arbori și arbuști și se distruge gazonul. Totodată randamentul de utilizare a benzinăriilor actuale este de până la 50%, la orele de vârf. Astfel, nu există o necesitate de a acorda noi autorizații pentru acest tip de activitate”, a argumentat proiectul consilierul municipal Ion Ștefăniță.

Potrivit unor date în prezent în Capitală există 217 stații de benzinări, ceea ce este cu circa 100 de unități mai mult decât s-ar fi permis anterior. Consilierii au decis să fie suspendate și autorizațiile pentru construcția mai multor benzinării, inclusiv a celei de pe Calea Ieșilor 6, din Parcul Alunelul.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati