Unul dintre cei mai bogați politicieni a scos la vânzare un post TV

shadow
Sâmbătă, 13.02.2016 11:34   3648
Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a anunțat că a scos la vânzare postul de televiziune TNT-Bravo și cota de 50% în sales house-ul Alkasar Media Services încă acum doi ani.

Chiril Lucinschi, deputat liberal-democrat și unul dintre cei mai bogați politicieni din Republica Moldova intenționează să vândă o parte din activele media.

Potrivit Newsmaker.md, ar fi vorba de postul TV TNT-Bravo și cota de 50% în sales house-ul Alkasar Media Services, iar cei mai interesați de aceste active ar fi persoane apropiate de Partidul Socialiștilor.

Cât despre 100% din Analiticmedia-Grup, companie care este proprietarul postului TV7, aceasta nu ar fi de vânzare. 

De ce vinde? Nu sunt perspective

„Am creat acest holding media, dar nu l-am extins în perioada în care am condus comisia parlamentară și m-am aflat la putere, spre deosebire de alți tovarăși care au cumpărat tot ce se putea”, a spus Chiril Lucinschi, în cadrul ședinței Clubului internațional de presă „Rezonanța socială”, potrivit noi.md.

Advertisement

Lucinschi a precizat că atunci când 10 ani în urmă a deschis să creeze postul TV7, intenționa să-și organizeze proiectul într-o afacere, lansând ulterior TNT-Bravo și sales house-ul Alkasar Media Services. Totodată el a explicat intenția prin faptul că economia este în declin și nu se văd perspective, mai ales în domeniul mass-media.

"Cel mai grav pentru televiziunea și jurnalistica noastră independentă constă în faptul că ele depind de stăpânii lor. Aceasta se explică prin aceea că piața de publicitate nu-ți oferă suficienți bani pentru a te simți independent. Dacă șefii alimentează televiziunea, ei stabilesc anumite sarcini în fața postului de televiziune și jurnaliști”, a menționat deputatul.

Potrivit lui Lucinschi chiar dacă vrea să vândă postul de televiziune și sales house-ul, el are "anumite principii”.

„Nu doresc să vând aceste afaceri persoanelor care vor acapara definitiv piața media și vor institui monopol. De aceea, nu accept aceste negocieri, chiar cu riscul de a fi în pierdere. Celelalte oferte care se referă în exclusivitate la continuarea acestui proiect în calitate de business le examinez”, a afirmat deputatul citat de Noi.md.

Lucinschi neagă că ar negocia cu Dodon

Fiind întrebat dacă cumpărătorul ar putea fi președintele Partidului Socialiștilor (sau o persoană afiliată), Lucinschi a răspuns categoric: „Nu negociez cu Igor Dodon despre vânzarea postului TNT-Bravo și compania Alkasar. Dar pe parcursul ultimilor doi ani mulți au manifestat interes față de aceasta”.

În același timp deputatul socialist Corneliu Furculiță, proprietar al companiei Exclusiv Media, care controlează activele media afiliate socialiștilor a negat existența acestor intenții, potrivit Newsmaker.  

Deputatul Chiril Lucinschi deține în prezent 100% din Analiticmedia-Grup, companie care este proprietarul postului TV7; 100% din Bravo TV SRL care deține drepturile și licența de emisie pentru postul de televiziune TNT Bravo și 50% din casa de publicitate Alkasar Media Services.Oportunitati