Vama și Fiscul vor rămâne fără șefi, dar și fără dreptul la controale

shadow
Joi, 28.01.2016 05:42   3357
Premierul Pavel Filip a instituit moratoriu pe un termen de trei luni a controalelor efectuate de Fisc, Vamă și alte structuri la agenții economici care activează în Republica Moldova.

Premierul Pavel Filip s-a arătat revoltat în ședința de Guvern față de presiunea rea intenționată pe care o pun unele instituții de control asupra agenților economici, susținând că a primit informații din care rezultă că se fac controale excesive asupra agenților economici, au loc intimidări, se cere mită.

„Mă refer, în mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Serviciul Vamal, dar și la Poliția Economică”, a precizat Pavel Filip.

Moratoriu pentru trei luni

În context, premierul a propus introducerea unui moratoriu, pentru o perioadă de trei luni, la controalele organelor de stat din subordinea Guvernului, dar și la perchezițiile în procesul contravențional.

În această perioadă Guvernul va crea reguli clare care să definească activitatea acestor instituții. Ministerul Justiție urmează să prezinte, în termen de o săptămînă, cadrul normativ în acest sens.

„Noi am promis de la bun început că acest Guvern va începe rapid să repare nedreptățile împotriva cetățenilor. Nu vom închide ochii atunci cînd există nereguli. Vreau să facem ordine”, a declarat Prim-ministrul.

Totodată, Premierul a solicitat organelor de drept să urgenteze acțiunile de investigare și urmărire penală în dosarele administrative în privința faptelor de corupție în instituțiile menționate, precum și suspendarea din funcție, pe perioada anchetei, a conducerii Inspectoratului Fiscal și Serviciul Vamal.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Legislația și reglementările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati