Scandal la Guvern. Studiul de fezabilitate pentru construcția conductei Ungheni-Chișinău a fost modificat

shadow
Joi, 14.01.2016 16:03   3214
Studiul de fezabilitate pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău a fost finalizat și transmis ministerului Economiei abia pe 27 decembrie 2015 și nu a fost încă tradus, a anunțat ministrul în Exercițiu al Economiei, Stephane Bride

Situație confuză la Guvern. Premierul interimar Gheorghe Brega i-a cerut explicații ministrului în Exercițiu al Economiei, Stephane Bride privind studiul de fezabilitate pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, care trebuia să ajungă la Guvern pe 12 ianuarie 2016.

O nouă întârziere?

Ministrul a susținut că documentul definitiv în limba engleză, de fapt trebuia să fie prezentat Ministerului Economiei pe 23 decembrie 2015, dar a ajuns acolo abia pe 27 decembrie, iar pe 12 ianuarie 2016 urma să fie prezentat în varianta română, dar aceasta nu s-a întâmplat.

Totuși ministrul a precizat că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a constatat că proiectul privind construcția conductei de gaze Ungheni-Chișinău este fezabil.

"Potrivit experților băncii, costul total al proiectului este estimat la aproximativ 83,7 milioane de euro, fără a lua în calcul stațiile de compresie. După finalizarea traducerii studiului de fezabilitate în limba de stat, vor fi demarate consultările publice care vor dura 120 de zile”, a mai menționat ministrul Economiei în exercițiu.

Săptămîna viitoare se preconizează o întrevedere trilaterală între Guvernul Republicii Moldova, executivul României și donatorii internaționali, BERD și Banca Europeană pentru Investiții.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati