Amendă de 154.348 de lei pentru cea mai mare rețea de magazine din Moldova

shadow
Joi, 31.12.2015 05:20   4536
Consiliul Concurenței a decis să aplice o amendă de 154.348 lei companiei Linella SRL pentru că a preluat nesancționat controlul asupra ”Super-Victoria” SRL și ”Agro-Victoria” SRL.

Consiliul Concurenței anunță că a sancționat întreprinderea Linella SRL cu 154.348,34 lei, pentru punerea în aplicare a operațiunii de concentrare economică înainte de a obține autorizația necesară din partea autorității de concurență.

Potrivit autorității Linella SRL a preluat controlul asupra activelor întreprinderilor Super-Victoria SRL și Agro-Victoria SRL.

"În vederea exercitării atribuțiilor sale, Consiliul Concurenței a analizat operațiunea prin prisma compatibilității acesteia cu mediul concurențial, determinând că aceasta nu creează obstacole semnificative pe piața relevantă determinată și a emis Decizia, prin care a autorizat concentrarea economică. Amenda în cauză urmează a fi încasată în bugetul de stat al Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al autorității.

Amintim că Linella SRL a preluat controlul asupra Super-Victoria SRL și Agro-Victoria SRL încă la mijlocul anului, dar Consiliul Concurenței a inițiat o investigație abia la finele lunii septembrie.

Motivul era faptul că atât Linella, cât și Super-Victoria SRL și Agro-Victoria SRL au ca genuri de activitate, comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati