BZI: Soția ministrului Transporturilor condamnată în România, pentru contrabandă

shadow
Marţi, 22.12.2015 15:56   2593
Magistrații de la Curtea de Apel Iași au decis condamnarea în mod definitiv a soției ministrului Transportului din Republica Moldova, Iurie Chirinciuc, pentru contrabandă. În plus a fost pus sechestru pe aparatmentul din Iași

Tamara Chirinciuc, șoția actualului ministru al Transporturilor din Republica Moldova a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Iași, anunță cotidianul Bună Ziua Iași 

Contrabandă cu mobilă

Aceasta a fost condamnată la opt luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de înstrăinare de mărfuri aflate în tranzit. Tamara Chirinciuc trebuie să plătească și daune de 76.868 de lei românești către bugetul statului român.

Procurorii susțin că, în calitate de administrator la SC Moldacom Grup SRL, pe data de 28.06.2010, a achiziționat mobilă de la o societate din San Marino. Aceasta achiziție intră în sfera achizițiilor extracomunitare și se supune unui regim de taxe mai special.

"Pentru mobila cumparată din San Marino, femeia a plătit suma de 14.377 euro și trebuia să o aducă la Târgu Mureș până pe data de 6 iulie 2010. Cel puțin așa era specificat în documentele de tranzit vamal. Numai că, a dus-o direct în Estonia și a vândut-o către o societate comercială de acolo, cu suma de 70.000 euro.

În urma acestei tranzacții, nu a fost plătit niciun leu către statul român și astfel s-a ajuns la un prejudiciu de 76.000 lei românești" se menționează în articol.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Transport și turism   Corupția  

Advertisement

Oportunitati