De unde ia Trans-Oil 180 milioane de dolari pentru preluarea companiei lui Porumboiu

shadow
Miercuri, 09.12.2015 08:26   5923
Societatea Floarea Soarelui din Bălți a adoptat o serie de decizii necesare contractării unui împrumut de 180 milioane de dolari pentru procurareai și relansării grupului Racova, deținut de milionarul român Adrian Porumboiu.

Adunarea generală a acționarilor societății pe acțiuni Floarea Soarelui din Bălți, parte componentă a grupului Trans-Oil, deținut de milionarul moldovean de origine georgiană Vaja Jhashi a aprobat toate aranjamentele necesare împrumutării a 180 milioane de dolari de la o societate de investiții americană și o bancă din insulele Cayman.

A gajat toate bunurile

Adunarea, ce s-a desfășurat la 26 noiembrie, a dat acordul pentru ca SA Floarea Soarelui să ipotecheze "toate bunurile mobiliare, prezente și viitoare, aflate în proprietatea societății în scopul asigurării executării oricăror și tuturor obligațiilor persoanelor juridice afiliate societății, în scopul rambursării împrumutului de 100 de milioane de dolari acordat de către Oaktree Capital Management L.P. (OCM), o companie cu renume mondial specializată în sfera administrării investițiilor cu sediul în Los Angeles.

Totodată, adunarea a decis să gireze în aceleași condiții un împrumut de 80 milioane de dolari, care urmează a fi contractat de la Banco BTG Pactual SA – bancă comercială cu sediul în Grand Cayman, insulele Cayman.

Potrivit deciziei adunării generale, această sumă urmează a fi recepționată în scopul finanțării achiziționării de către o societate de tip holding afiliată societății a unui grup de companii, care operează pe piața agroindustrială de producere și comerț a României, a refinanțării datoriilor curente ale împrumutaților și a grupului de companii care urmează a fi achiziționat.

De asemenea, pentru asigurarea tranzacției societatea a fost împuternicită de acționari să gajeze toate bunurile mobile aflate în proprietatea societății și să fie fidejusor al celorlalte companii ale grupului, care urmează a fi împrumutate de OCM și BTG.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Companii servicii și branduri  

Advertisement

Oportunitati