Finpar învingătorul. Instanța a obligat statul să vândă companiei terenul pe care sunt amplasate televiziunile lui Plahotniuc

shadow
Miercuri, 25.11.2015 23:27   11782
Curtea de Apel Chișinău a menținut în vigoare o încheiere a judecătoriei Buiucani, prin care Agenția Proprietății Publice a fost obligată să vândă companiei Finpar Invest un teren de 1,17 hectare de la Moldexpo

Un nou proces, o nouă victorie pentru Finpar Invest, compania ce administrează afacerile imobiliare ale milionarului Vlad Plahotniuc.

Pe 24 noiembrie 2015, Curtea de Apel Chișinău a recunoscut ca legală, încheierea emisă pe 17 iunie 2015 de Judecătoria Buiucani prin care Agenția Proprietății Publice a fost obligată să încheie un contract de vânzare-cumpărare cu Finpar Invest asupra unui teren de 1,17 hectare de pe strada Ghioceilor.

Întâmplător sau nu dar pe acest teren sunt amplasate sediile celor două grupuri media ce sunt controlate de Vlad Plahotniuc și care includ patru televiziuni și trei posturi radio.

Citiți și: Plahotniuc și-a legalizat statutul de cel mai mare proprietar de mass-media din Moldova

Instanța a considerat ilegal refuzul Agenției Proprietății Publice de semna un contract de vânzare-cumpărare cu Finpar Invest pentru terenul de 1,17 hectare amplasat la Moldexpo. Totodată completul de judecată a respins și recursul declarat de jurnalistul Vitalie Voznoi contra încheierii judecătoriei Buiucani din 17 iunie 2015, prin care i s-a interzis să înregistreze video ședința instanței în care s-a examinat acest dosar.

O investigație realizată de reporterii RISE Moldova a scos la iveală că Finpar Invest este una dintre cele mai mari companii imobiliare din Moldova și are legături strânse cu omul de afaceri politicianul Vlad Plahotniuc.

Potrivit RISE, Finpar Invest, este cea mai veche companie a familiei Plahotniuc și a fost fondată în 1993, cu denumirea de Centrul de profilaxie a infracțiunilor și reabilitare a minorilor „MINOR” SRL, cu un capital social de 35 mii ruble. În 1998, Oxana Childescu, soția lui Vladimir Plahotniuc, devine acționar cu 95% din capitalul companiei. În 2003, pachetul de 95% este transmis Verei Morozan, sora lui Plahotniuc, iar din 2005, acționari au devenit mai multe companii offshore, reprezentate prin procură de mai mulți interpuși.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Piața funciară  

Advertisement

Oportunitati