Tranzacția anului! Milionarul Vaja Jhashi va prelua 45.000 de hectare de teren în România

shadow
Vineri, 20.11.2015 08:35   5999
Tranzacția de preluare a grupului de firme Racova, înființat de afaceristul român Adrian Porumboiu, de către grupul TransOil, deținut de către milionarul Vaja Jhashi, urmează să fie finalizată în cursul lunii decembrie, anunță jurnalul de tranzacții mirsanu.ro, citând surse din piață.

Omul de afaceri român Adrian Porumboiu a vândut grupul de societăți agricole Racova, anunță portalul mirsanu.ro.

Tranzația a fost încheiată cu gigantul Trans-Oil din Republica Moldova și este estimată la 110 milioane de dolari. Se mai așteaptă doar încheierea formalităților ce implică și un acord din partea firmelor către care societățile lui Adrian Porumboiu înregistrează datorii enorme.

Milionarul Vaja Jhashi planifică investiții de 200 de milioane de dolari în România

Cel care va prelua până la finele acestui an fermele lui Adrian Porumboiu este Vaja Jhashi, proprietarul Trans-Oil, un om de afaceri cu origini georgiene, dar care ar avea cetățenie americană, rusă și moldovenească.

Vaja Jhashi, considerat un apropiat al lui Vlad Plahotniuc, este susținut de o bancă de investiții și de Banca Mondială prin intermediul Corporației Financiare Internaționale (IFC), care intenționează să cheltuie în total circa 160 de milioane de dolari pentru plata creanțelor către creditorii grupului Racova, asigurarea de capital de lucru și refinanțarea unui credit dat pentru operațiunile Trans-Oil din Republica Moldova.

Tranzacția a fost deja semnată, însă nu poate fi încheiată fără ajungerea la un acord cu creditorii care au bani de recuperat în baza creanțelor neplătite de firmele din grupul Racova.

“Costul proiectului este de aproximativ 164 de milioane de dolari și are trei componente. Una dintre ele este tranzacția cu grupul Racova, a doua înseamnă o facilitate pentru asigurarea de capital de lucru, iar o altă componentă înseamnă re-finanțarea unor împrumuturi contractate anterior pentru operațiunile Trans-Oil din Republica Moldova. Tranzacția cu Racova are o pondere de două treimi din întregul proiect. Proiectul va fi finanțat de către grupul Trans-Oil, IFC și de către o bancă de investiții care activează și în comerțul cu cereale“, susțin sursele citate de mirsanu.ro.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati