Fostul secretar general al fracțiunii comuniste a ajuns șef la Klassika Asigurări

shadow
Joi, 19.11.2015 05:59   5579
Igor Grigoriev, exdirector al Departamentului Privatizării și fost fruntaș al PCRM, a fost ales președinte al Consiliului societății Klassika Asigurări pe un termen de patru ani

Mutări de cadre pe piața asigurărilor din Republica Moldova. Astfel adunarea generală extraordinară a acționarilor companiei Klassika Asigurări (a cincea după cota de pe piața asigurărilor) a ales un nou Consiliu de Administrație în următoarea componență: Igor Grigoriev, fost secretar general al fracțiunii comuniste din parlament, Viorel Melnic, exșef al Vămii, Nicolae Diaconu, membru în Comisia de cenzori la Avia Invest și fost director al Klassika Asigurări, avocatul Denis Ulanov și Valentin Godea.

Totodată adunarea a decis să-l aleagă pe Igor Grigoriev în funcția de președinte al Consiliului societății Klassika Asigurări pe un termen de patru ani.

Advertisement

De notat că Igor Grigoriev a fost director general al Departamentului Privatizării în anii 2007-2009, iar în anii 2011-2014 a fost secretar general al fracțiunii parlamentare a PCRM.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Igor Grigoriev a candidat pe lista Partidului Comuniștilor, locul 69. În decembrie 2014 și-a dat demisia și a părăsit și PCRM, după care a început să lucreze în echipa lui Ilan Shor fiind al doilea pe lista de consilier la alegerile locale din Orhei din iunie 2015.

Potrivit declarației de avere Igor Grigoriev deține 33% din compania cu o denumire sugestivă Comparty & Co SRL.

Amintim că din luna martie 2015 Klassika Asigurări are un nou director, Cristina Dolghi, care până în februarie 2015 a condus Moldcargo.

Potrivit datelor de pe pagina WEB a Klassika Asigurări, singurul acționar al companiei este firma Avantage SRL, care face parte din imperiul financiar-imobiliar al milionarului Ilan Shor.

În primele nouă luni ale acestui an Klassika Asigurări a înregistrat o creștere de 2,5 ori a valorii primelor subscrise comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014: de la 28 de milioane la 66,5 milioane de lei.Oportunitati